ÖTVEN EZER FORINT TÁMOGATÁST KAPHATNAK A KISVÁLLALKOZÁSOK ONLINE PÉNZTÁRGÉP BESZERZÉSHEZ

Az online pénztárgépek használatára 2017. január 1-jétől kötelezett vállalkozások 50 ezer forintot kaphatnak a gépek beszerzéséhez.

A Nemzetgazdasági Minisztérium már kiadta véleményezésre a pénztárgép-támogatásról szóló rendelettervezetet. Az NGM közleménye szerint több mint 20 ezer vállalkozásnak juthat támogatás a pénztárgép-beszerzéséhez, melynek összege kasszánként 50 ezer forint. A vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe támogatást.

Csak az olyan új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgép után jár a támogatás, amely 2016. november 30-ig kiadott forgalmazási engedéllyel rendelkezik. A támogatás a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezetteknek jár: a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár alkatrész-kereskedelmet és javítást, a plasztikai sebészeti tevékenységet, a diszkó, táncterem működtetését, a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsító szalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

A támogatás iránti kérelmet a rendelet hatálybalépését követő 8. naptól a NAV-hoz lehet majd benyújtani. Az érintetteknek több mint öt hónapjuk lesz a támogatás igénybevételére. A kérelem benyújtásának végső határideje 2017. március 31-e. A támogatás igénybevétele oly módon történik, hogy a vállalkozónak 50 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni a pénztárgép megvásárlásakor, áll az NGM közleményében.

 

Forrás: MTI